Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Je bent op gewicht en dan?

Je bent op gewicht en dan? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Allereerst van harte gefeliciteerd met je streef gewicht. Wauw je mag echt trots op jezelf zijn. Maar let wel op dat je niet weer in je oude patroon terug valt. Je bent nu namelijk op je streef gewicht en je voelt je goed en denkt waarschijnlijk “Yess ik mag weer”

Probeer net zoals in je dieet zoveel mogelijk slechte koolhydraten te vermijden. Ook al ben je op je streef gewicht. De fout die mensen vaak maken is toch echt dat ze weer in hun oude patroon vallen omdat ze denken “Ja ik mag weer snoepen en lekkere dingen”.

Dit is voor de meeste mensen het wel bekende jojo effect. Je zou moeten begrijpen dat je dieet juist een gezonde aanvulling is op je leven. Ik bedoel je bent niet voor niets gaan afvallen. Je voelt je nu goed en hou dat dan ook zo. Je wilt toch niet weer voor de spiegel gaan staan en denken “ooh nee ik moet weer gaan diëten”.

Wanneer jij in de fase zit van gezond eten, is dit eigenlijk de fase die je de rest van je leven moet volhouden. En ik vraag wel eens aan mensen waarom ze problemen hebben met blijvend gezond eten. En dan krijg ik vaak als antwoord het is gewoon niet lekker, of ik ben geen konijn.

Oké zeg nu eens tegen jezelf “Gezond Eten”, wat is er fout aan dit woord? Helemaal niets toch, je hebt het over gezond eten. Wat is daar slecht aan.

Denk nu eens aan “Gezond Eten”. Ik weet natuurlijk niet wat je nu denkt, maar je gedachte zou moeten zijn “hmmmm lekker”. Wanneer dit niet zo is, dan ben je nog vatbaar voor de overheerlijke ongezonde andere dingen die als niet gezond worden aangeduid.

En dit is zonde, denk nog eens na over de weg die je bewandeld hebt, om je streef gewicht te krijgen. En wat dit met je doet, je bent blij gelukkig en voelt je nu gezond. Waauw wat een top prestatie. Zorg dan ook dat je deze top prestatie blijvend op peil houdt.

En natuurlijk mag je best wel eens een keer een lekkere hamburger van de welbekende hamburger keten. Of andere heerlijke toetjes of chocolade repen. Maar doe dit nu echt met mate.

Slechte Koolhydraten of ook wel de suikers genoemd is een echte verslaving, je hebt nu deze verslaving met je lichaam overwonnen. Zorg ook dat je mentaal goed voorbereid bent om niet meer in je oude suikerverslaving terug te vallen. En beloof jezelf een gezond en sublieme levensstijl.

Laatst aangepast opmaandag, 03 februari 2014 12:00
Meer in deze categorie: « Proteine dieet Nadelen!
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven