Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Dessert - Cheesecake

Dessert - Cheesecake - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Op zoek naar een heerlijk dessert? Verwen jezelf eens met deze heerlijk cheesecake!

Dit Cheesecake recept, is een heerlijk dessert na een eiwitrijke maaltijd. En redelijk gemakkelijk om te bereiden. Je bent ongeveer in 15 minuten dit recept gemaakt. En moet alleen daarna nog zo'n 12 minuten in de magnetron. En in de ijskast om af te koelen. Dit recept pas natuurlijk helemaal in een eiwitdieet. En is er dan ook één om je vingers bij af te likken.

Zo is diëten wel heel lekker en simpel. Dus start direct met dit heerlijk recept te bereiden, en toe te voegen aan jouw eiwitdieet. Zodat ook jij kan ervaren wat dit recept voor jou kan gaan betekenen.

Tip: Dit recept is voor 2 personen. Wanneer je dit recept alléén voor jezelf maakt. Halveer dan alle ingrediënten. Of eet later op de dag als tussendoortje een twee portie. En je kan de cheesecake natuurlijk ook voor de volgende dag bewaren.

Ingrediënten:

  • 5 eiwitten
  • 2 eidooiers
  • 5 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels zoetstof om mee te kunnen bakken
  • eventueel wat fruit, niet al te veel
  • schone doek, met wat azijn.
  • Soufflévorm

Benodigdheden:

  • 1 kom voor het opstijven van de eiwitten
  • 1 garde
  • 1 spatel
  • 1 kom om te mixen
  • 1 magnetron

Pak 1 kom, en ontvet deze met azijn. Klop de eieren op de rand van de kom, en zorg dat je alleen de eiwitten in de kom laat glijden. Mocht er per ongelijk toch een keer een eidooier mee in de kom vallen. Lepel er deze dan direct uit. Bewaar twee eidooiers in de andere kom.

Klop de kwark, maizena, eidooiers, citroensap en de zoetstof tot een glad en schuimig mengsel. Klop vervolgens de eiwitten stijf met een garde, en spatel deze voorzichtig door het kwarkmengsel. Doe dit langzaam en met beleid, roer zo min mogelijk. Giet het geheel in de soufflévorm, en bak de cheesecake zo'n 12 minuten un de magnetron. Dit op gemiddeld vermogen.

Laat de cheesecake even afkoelen in de ijskast en smullen maar.

Tip: Je kan de cheesecake later eventueel nog garneren met een kiwi of een paar aardbeien.

Eet smakelijk!

Deel dit Recept!

Vond je dit een lekker recept? Deel hem dan via Facebook, Twitter of Google+. Onderaan dit artikel staan de deel/like buttons. Klik erop, en deel dit artikel met al je vrienden en kennissen. Alvast bedankt!

Laatst aangepast opdonderdag, 29 Mei 2014 09:42
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven