Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Griekse Tzatziki

Griekse Tzatziki - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Wel eens op vakantie geweest in Griekenland? Dan weet je precies wat ik bedoel wanneer ik het over Tzatziki heb. Tzatziki is een heerlijke saus wat met name bij vele vlees gerechten gebruikt kan gaan worden. Vergeet de kant en klare sausen, en maak vandaag nog dit heerlijke recept. Bak een lekker stuk mager vlees en daarbij dit sausje, en je vergeet eigenlijk dat je nog aan het diëten bent.

Tzatziki is een heerlijke frisse saus met als hoofdingrediënt komkommer, knoflook en Griekse yoghurt. Onderstaand het recept om dit lekkere sausje helemaal zelf te maken.

Ingrediënten:

  • 500 ml Mager Kwark of echte Griekse dikke Yoghurt
  • 1 hele komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijf olie extra vergine
  • ½ citroen of een eet lepel citroen sap
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • Snufje zout en Peper

Benodigdheden:

  • Scherp Mes
  • Snijplank
  • Vork
  • Kom
  • Knoflook Pers
  • Rasp
  • Zeef (fijn)
  • Dun Schiller

Bereidingswijze:

Was de komkommer en snij beide uiteinden ervan af. Schil met de dun schiller de schil van de komkommer af. Snij de komkommer in de lengte even door, en doe dit nogmaals met de twee helften. Ontdoe de komkommer van de zaden, en rasp deze boven de zeef. Zodat alle kleine stukjes van de rasp in de zeef vallen. De bedoeling is om de komkommer van zoveel mogelijk vocht te ontdoen.

Wanneer je klaar bent met raspen, druk dan even het komkommer rasp tegen de zijkanten van de zeef, zodat er nog meer vocht wordt verwijderd. Strooi er een beetje zout over, en druk nogmaals de komkommer met de vork tegen de zijkant van de zeef. Laat dit even uitlekken.

Verwijder de schil van de knoflook en schep de Magere kwark of de Griekse Yoghurt in een kom. Plaats de knoflook in de knoflook pers en druk deze uit in de kwark/yoghurt.

Voeg de olijfolie en de dille toe aan de kwark/yoghurt mengsel en roer dit een klein beetje door. Vervolgens kan je het citroensap toevoegen, samen met de uit gelekte komkommer. Roer dit rustig even door tot één geheel. Voeg eventueel een klein beetje zout en peper toe. Om alles op smaak te brengen.

Laat minimaal de Tzatziki even een uur opstijven in de koelkast. Het lekkerst is deze saus wanneer je deze in de ochtend maakt, en lekker een paar uur in de ijskast zet. Zou komen alle smaken goed tot zijn recht.

Tip: Koop een paar magere lamskoteletten, en bak deze even aan beide kanten gaar in de olijfolie. Serveer dit met een paar ronde partjes komkommer en daarnaast de Tzatziki saus. En je hebt een heerlijke avond maaltijd!

Eet Smakelijk!

Deel dit Recept!

Vond je dit een lekker recept? Deel hem dan via Facebook, Twitter of Google+. Onderaan dit artikel staan de deel/like buttons. Klik erop, en deel dit artikel met al je vrienden en kennissen. Alvast bedankt!

Laatst aangepast opvrijdag, 05 februari 2016 21:19
Meer in deze categorie: « Dessert - Cheesecake
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven