Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Welk Dieet Past (Financieel) bij Jou!

Welk Dieet Past (Financieel) bij Jou! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Er zijn zoveel diëten op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Maar welk dieet past nu echt bij jou, en welk dieet kan je in mijn ogen beter links laten liggen. Of wanneer is een dieet op basis van eiwitshakes en of superfoods een goede keuze, of juist niet. Allemaal belangrijke vragen, voordat je wilt gaan starten aan een dieet.

Oké ik kan natuurlijk niet alle diëten in dit artikel gaan bespreken. Maar in dit artikel wil ik jou er wel op attenderen, hoe verschillende diëten commercieel worden ingezet in de markt. Zodat jij ook gaat inzien waarom diëten zoveel moeite doen om de markt te domineren. En waarom jij daar gevoelig voor kan zijn.

Allereerst moet ik toegeven dat bijna alle diëten wel werken, die er op de markt verkrijgbaar zijn. Dit moet haast ook wel, anders kan een dieet niet op de markt functioneren natuurlijk. En zullen er vele mensen kritiek gaan leveren wanneer dit dieet niet werkt.

Wanneer je al wat lange tijd op deze website surft heb je al wat kunnen leren over een dieet op basis van gezonde voeding, en een dieet op basis van gezonde voeding en shakes.

Beide adviseer ik aan mijn cliënten wanneer ze willen gaan afvallen. Maar wel na het goed bekijken wat de wensen zijn van mijn cliënten.

Maar er zijn ook diëten waarbij je bijvoorbeeld een maand pakket moet gaan aanschaffen met daarin special producten die allemaal goed aansluiten in jouw dagelijks eetpatroon. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan musli repen, speciale pannenkoeken, pasta’s en speciale soepen.

Dit zijn vaak de grotere bekende dieet bedrijven die dit soort pakketten voor jou kunnen gaan leveren. En natuurlijk hangt er aan zo’n pakket ook een prijskaartje. Natuurlijk heb jij van een goede vriendin of vriend gehoord dat dieet echt werkt, en dat dit gemakkelijk is om te volgen. En sterker nog jouw vriendin en of vriend is letterlijk vele kilo’s afgevallen met dit dieet, en is razend enthousiast.

Wat denk je dat jij zal gaan doen! Want hé zeg nou eerlijk je mag bijna hetzelfde blijven eten wat je al deed. Alléén wel met de producten van de dieet leverancier. Dit klinkt natuurlijk helemaal geweldig….. En sta jij natuurlijk als snel open om dit dieet ook te gaan proberen.

Oké laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen! Ikzelf adviseer mensen om dit soort diëten beslist niet te doen. Ten eerste ben je elke maand een hoop geld kwijt aan producten die het dubbele of zelfs het 3 dubbele meer kosten dan in de supermarkt. En wanneer je stopt met het dieet, vallen de mensen vaak terug in hun oude situatie. En komen ze juist weer meer gewicht aan.

Een dieet op basis van gezonde voeding!

In mijn ogen hoeft diëten niet duur te zijn. Ik had het al over een dieet op basis van gezonde voeding. Dit is wat ik voornamelijk adviseer aan mijn cliënten. Waarom? Heel simpel wanneer je blijvend wilt gaan afvallen, zal je wat aan je dagelijkse voedingspatroon moeten gaan doen. En dan niet alléén een bepaalde periode maar misschien wel de rest van je leven. In heel veel voedingsmiddelen die er verkrijgbaar zijn, zit namelijk bijna altijd suiker in. En ja de suikers zijn toch echt de boosdoener wanneer je blijvend gewicht wilt gaan verliezen en dit niet lukt. Wanneer jij meer gezonde voeding gaat nuttigen weet ik zeker dat je blijvend zult gaan afvallen. En natuurlijk moet je weten welke voeding je mag eten en welke niet. Maar in de hoofdlijnen komt het er op neer dat je de gezonde voeding gaat nuttigen, die gewoon verkrijgbaar is in de supermarkt. En dat je de pasta’s, rijst en brood producten links laat liggen. Of gaat minimaliseren. Want wanneer je op je streef gewicht bent, mag je echt wel weer wat pasta en of rijst producten eten hoor.

Een dieet op basis van gezonde voeding zal ook zeker iets meer gaan kosten, dan wanneer je alleen de slechtere producten aankoopt. Een zak chips of reep chocolade kost nog geen euro, maar wanneer je gezondere voedingsmiddelen koopt zal dit echt wel wat duurder gaan zijn. Ik bedoel een zakje cashewnoten ligt gemiddeld op twee euro. Maar geloof mij qua prijs is gezondere voeding, vele malen lager dan wanneer je een afval pakket koopt bij één van de grote dieet bedrijven.

Een dieet op basis van gezonde voeding en shakes!

Dit dieet adviseer ik mijn cliënten wanneer ze moeite hebben met groente en salades. En of wanneer ze veel sporten bijvoorbeeld. Ze snappen goed dat gezonde voeding een must is, om te slagen. Maar kunnen bijvoorbeeld door tijd gebrek, of omdat ze gewoon weg niet dol zijn op gezonde voedingsmiddelen. Een maaltijd gaan vervangen door eiwitshakes. En wanneer je veel sport is het van belang dat je meer eiwitten nuttigt om geen spier afbraak te realiseren. Wat natuurlijk beslist niet gezond is voor je lichaam. Een goede eiwit shake kost je ongeveer € 30 per maand extra. Bovenop je maandelijkse boodschappen…

Een dieet op basis van superfoods!

Je hebt ook diëten op basis van superfoods en rauw eten. Ook deze diëten zullen beslist gaan werken. Maar wanneer er veel superfoods zoals chiazaden, tarwegrasgojibessen en of andere superfoods worden gebruikt. Dan zal je dit ook aardig in je portemonnee gaan voelen. En begrijp mij niet verkeerd hoor. Superfoods kan je toevoegen aan je dieet als extra hulpmiddel net als bijvoorbeeld eiwitshakes. Maar het hoeft echt niet in elk gerecht verwerkt te gaan worden. Ik sprak laatst iemand die ongeveer € 250 - €300 euro per week kwijt is aan boodschappen. Alleen maar om af te vallen. En natuurlijk was dit niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn vriendin. Is een hoop geld dacht ik zo. En nogmaals ik vindt sommige superfoods ook erg makkelijk om te gebruiken. Maar is dan ook een keuze van mij zelf. En niet een keuze van een dieet.

Kortom ik hoop dat ik je met dit artikel een klein beetje hebt laten inzien, dat diëten niet duur hoeft te zijn. En dat je je niet gek moet laten maken, door de commerciële belangen van vele grote dieet bedrijven.

Laatst aangepast opvrijdag, 05 februari 2016 21:18
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven