Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Wat is Superfood!

Wat is Superfood! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

In dit gedeelte van onze website gaan we diverse superfoods bespreken en onder de loop nemen. Superfoods zijn nu zo populair dat we er wel een speciaal hoofdstuk voor moesten aanmaken op deze website. Zelf gebruik ik dagelijks ook superfoods en de resultaten zijn verbluffend.

Maar wat zijn nu eigenlijk superfoods?

Superfood heb je in vele soorten en maten. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld Tarwegras, Goji Bessen, Chiazaad, Pure Cacao en nog vele andere producten. Maar veel mensen vergeten ook dat bijvoorbeeld een avocado, broccoli, spinazie, boerenkool en vele andere groenten en fruiten ook onder de superfoods vallen.

De term Superfood is in het leven geroepen om duidelijk te maken dat er vele alternatieven zijn om diverse reguliere superfoods, zoals bijvoorbeeld een avocado te kunnen vervangen. Ikzelf vindt een avocado echt niet te eten, maar dat terzijde. En is superfood dus voor mij een geweldige uitkomst. Kortom er zijn vele alternatieven waarmee je dus kan gaan varieren in je dagelijks voedingspatroon.

Lees meer...

Tarwegras nr. 1 Superfood!

Tarwegras nr. 1 Superfood! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Tarwegras is op dit moment één van de populairste superfood dat er is. De reden waarom tarwe gras in zijn populariteit zo enorm stijgt, heeft deze superfood vooral te danken aan de vele vitamines en mineralen en enzymen. Tarwegras geeft jou bijna alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse essentiële voedingsstoffen. En men noemt dit drankje dan ook niet voor niets “het groene wonder drankje”.

Oké misschien iets teveel van het goede, maar ik kan oprecht zeggen dat tarwegras ook jou een enorme boost zal gaan geven in je dagelijks leven. Maar meer over mijn ervaringen later in dit artikel.

Maar wat is Tarwegras eigenlijk?

Tarwegras wordt in een vroeg stadium al geplukt of geknipt. Voordat het plantje uitgroeit tot tarwe, zijn het kleine groene sprieten. Vergelijkbaar met dat van bieslook. Maar het blijkt wanneer je juist de groene sprieten plukt of knipt. Er juist dan alle vitamines, enzymen en mineralen in de tarwe bewaard blijven. En het dus eigenlijk beter is om op dat moment het tarwe te nuttigen. Helaas kunnen mensen echt gras niet goed verteren in het lichaam, waardoor men met een oplossing kwam. De slowjuicer!

Lees meer...

Goji Bessen – Happy Berries

Goji Bessen – Happy Berries - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Heb je weleens van Goji Bessen gehoord? In dit artikel neem ik je mee in de wereld van de Goji bes of ook wel “Happy Berries” genoemd. Wat zijn Goji Bessen en wat kunnen ze voor jou gaan betekenen.

Kortom de Goji Bes behoort net als Tarwegras in de Superfood categorie. En is beslist de moeite waard om zelf eens aan te schaffen en te consumeren. Deze bes is de krachtigste in zijn soort, en overtreft alle andere bessen zoals de zwarte bes, de blauwe bes en de welbekende frambozen.

Ontdek alle over de Happy Berries in dit artikel.

Lees meer...

Chia zaden – Chia Seeds

Chia zaden – Chia Seeds - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Wat zijn chia zaden en waarom vallen deze kleine zaadjes in de superfoods categorie! Chia zaden beginnen eigenlijk over de gehele wereld super populair te worden. Hierdoor was er in het verleden een periode, dat de markt prijzen van deze zaadjes enorm was gaan stijgen. Met name in het buitenland (Amerika) waren deze kleine zaadjes niet aan te slepen omdat ze zo populair zijn/waren.

Gelukkig nu anno 2014 (het moment van schrijven van dit artikel), is de Chia Zaad weer overal goed verkrijgbaar en is Nederland nu ook klaar voor deze Superfood. En zijn de prijzen redelijk stabiel geworden. Chia zaden zijn nu in heel veel winkels te verkrijgen, en de reden waarom dat wordt je in dit artikel snel duidelijk.

Oké maar wat zijn Chia Zaden?

Lees meer...