Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Goji Bessen – Happy Berries

Goji Bessen – Happy Berries - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Heb je weleens van Goji Bessen gehoord? In dit artikel neem ik je mee in de wereld van de Goji bes of ook wel “Happy Berries” genoemd. Wat zijn Goji Bessen en wat kunnen ze voor jou gaan betekenen.

Kortom de Goji Bes behoort net als Tarwegras in de Superfood categorie. En is beslist de moeite waard om zelf eens aan te schaffen en te consumeren. Deze bes is de krachtigste in zijn soort, en overtreft alle andere bessen zoals de zwarte bes, de blauwe bes en de welbekende frambozen.

Ontdek alle over de Happy Berries in dit artikel.

Wat zijn Goji Bessen!

Goji bessen zijn bij aanschaf kleine gedroogde bessen. Ze groeien net als andere bessen in struiken. En de oorsprong ligt vooral in China en de Chinese Geneeskunde. In China worden deze bessen al jaren lang verwerkt in medicijnen en kruiden thee. En er worden beweringen gemaakt dat er mensen heel oud mee zijn geworden. Nou ben ik zelf niet zo fan van dit soort opmerkingen, en kijk ik liever naar de inhoud en wat dit zowel voor mij en voor u als lezer, kan gaan betekenen.

Goji Bessen zitten vol antioxidanten net als in pure cacao. Maar ze bevatten ook veel proteïnen en andere waardevolle mineralen. De Goji bes worden ook wel Happy Berries genoemd omdat ze zowel bij de mannen en de vrouwen het libido zouden verhogen.

Tryptofaan is ook één van wonderen in dit besje. Tryptofaan is de grondstof voor serotonine. Wat beter bekend staat als het gelukshormoon. Serotonine maakt ons lichaam vooral aan als we met liefde geknuffeld worden en of we bijvoorbeeld chocolade eten. Wanneer je geen of weinig serotonine aanmaakt staat dat vaak in verhouding met depressie. Dus ook, alleen al om de Tryptofaan worden deze besjes “Happy Berries” genoemd.

Maar dit is nog maar het begin….

Goji Bessen zitten ook vol met eiwitten. Dit heb je dagelijks nodig om je lichaam te laten herstellen. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en worden later afgebroken tot aminozuren. Zoals besproken in het artikel “wat zijn eiwitten” kan je lezen dat ons lichaam elke dag 13 verschillende eiwitten aanmaakt. Maar we hebben er 22 nodig. De overige 9 eiwitten moeten we uit ons voedsel halen. De Goji bessen i.c.m. overige eiwitrijke voeding, bevatten genoeg eiwitten om jouw lichaam totaal te voorzien van je dagelijkse behoefte.

De vitaminebooster bij uitstek!

De Goji bes is ook een enorme vitamine booster. Zo is de Goji Bes rijkelijk gevuld met Vitamine C, B1, B2, B6 en vitamine E. Wanneer jij snel vermoeid bent, zou het elke dag nuttigen van de Goji Bes je wel eens kunnen helpen.

Het natuurlijke anti-verouderingsmiddel

Er wordt ook beweerd dat Goji Bessen het groeihormoon zouden stimuleren. Waardoor het verouderingsproces tegen gegaan zou kunnen worden. Het bevat namelijk polysachariden die een gunstig effect hebben op het ouderdomsproces. Het behoort dan ook direct tot de natuurlijke anti-verouderingsmiddelen.

Goji Bessen en afvallen

De Goji bes, schijnt ook goed te helpen bij het afvallen. Wanneer je 15 gram Goji bessen aan de kook brengt (en deze even laat door koken) schijn je er thee van te kunnen onttrekken. Wat je zou kunnen helpen bij het afvallen. In mijn ogen is zo en zo de Goji bes een geweldige aanvulling op het eiwitdieet omdat de bes zoveel eiwitten bevat. Maar liefst 12.1 gram eiwitten op 100 gram.

Kortom de Goji Bes heeft vele positieve eigenschappen, en eigenlijk teveel om op te noemen. Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig geworden en heb ik deze wonder bes dan ook direct besteld.

Hoe consumeert u Goji Bessen en hoeveel!

U kunt de goji bessen net als rozijnen even laten wellen in water. En de bessen in je yoghurt of salades en gerechten bereiden. Je kunt ze ook direct eten. Ze zijn wat zoetig en niet vies. Het advies is om 5-25 gram Goji Bessen per dag te consumeren.

Mijn ervaring met deze wonderbes.

Dit houd u nog tegoed van mij, zoals al gezegd ik heb de bessen zelf ook aangeschaft en zal na een paar weken mijn ervaringen met u gaan delen.

Waar kunt u Goji Bessen kopen!

Klik op onderstaande banner om de Goji Bessen aan te schaffen. Ikzelf koop ook mijn superfood producten bij dit bedrijf. Ze zijn goedkoop en hebben een snelle gratis levering. Bestellingen boven de €20,- worden gratis verzonden.

Wilt u meer tips over superfood of wil jij snel afvallen en ontdekken hoe ook jij 1-2 kilo per week op een gezonde manier kunt gaan afvallen. Schrijf je dan vandaag nog in op onze gratis nieuwsbrief. Dit kunt u doen door rechtsboven uw naam en e-mail adres achter te laten. En op de verzend knop te drukken. Wij respecteren uw privacy en gaan zorgvuldig met uw gegevens om. U kunt zich altijd weer op elk moment uitschrijven.

Laatst aangepast opdinsdag, 25 februari 2014 08:38
  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Superfood
  • Lees 8064 keer
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven