Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Tarwegras nr. 1 Superfood!

Tarwegras nr. 1 Superfood! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Tarwegras is op dit moment één van de populairste superfood dat er is. De reden waarom tarwe gras in zijn populariteit zo enorm stijgt, heeft deze superfood vooral te danken aan de vele vitamines en mineralen en enzymen. Tarwegras geeft jou bijna alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse essentiële voedingsstoffen. En men noemt dit drankje dan ook niet voor niets “het groene wonder drankje”.

Oké misschien iets teveel van het goede, maar ik kan oprecht zeggen dat tarwegras ook jou een enorme boost zal gaan geven in je dagelijks leven. Maar meer over mijn ervaringen later in dit artikel.

Maar wat is Tarwegras eigenlijk?

Tarwegras wordt in een vroeg stadium al geplukt of geknipt. Voordat het plantje uitgroeit tot tarwe, zijn het kleine groene sprieten. Vergelijkbaar met dat van bieslook. Maar het blijkt wanneer je juist de groene sprieten plukt of knipt. Er juist dan alle vitamines, enzymen en mineralen in de tarwe bewaard blijven. En het dus eigenlijk beter is om op dat moment het tarwe te nuttigen. Helaas kunnen mensen echt gras niet goed verteren in het lichaam, waardoor men met een oplossing kwam. De slowjuicer!

De slowjuicer perst het vers geplukte tarwegras om in sap, wat je dan kan gaan drinken. En dit dus gemakkelijker verteerbaar is geworden voor het menselijk lichaam.

Sindsdien is tarwegras niet meer aan te slepen en zijn er vele gezonde restaurants of bars, waarbij je een shotje tarwegras kunt gaan nuttigen.

Inmiddels heeft tarwegras er een nieuwe variant bij gekregen namelijk tarwegras poeder. Dit is gelijk één van de top producten op het gebied van tarwegras. Omdat bijna niemand een slowjuicer in huis heeft. En daarbij zijn slowjuicers best aan de prijzige kant.

Door de introductie van tarwegras poeder is het dus mogelijk geworden, om voor iedereen elke dag gezond van start te gaan.

Je doet ongeveer een halve of één hele eetlepel tarwegras poeder in een glas water. Even roeren en drinken maar. Helaas heeft tarwegras geen lekkere smaak. Waardoor vele mensen het vies vinden. Ikzelf neem elke morgen een shotje tarwegras gewoon met water en ik heb nergens last van moet ik zeggen. Ik zeg niet dat het lekker is, maar echt vies dat valt reuze mee.

Oké voor de mensen die het echt niet te pruimen vinden, kan je dit natuurlijk gewoon altijd mengen met verse jus de orange of verwerken in een heerlijke smoothie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ikzelf heb het ook nog wel eens geprobeerd in een kom met yoghurt, maar dat vond ik ook niet lekker.

Wat zijn de voordelen van Tarwegras?

Wanneer ik uit eigen ervaring spreek, dan kan ik zeggen dat tarwegras in ieder geval bij mij een dagelijks patroon zal blijven. Elke morgen wanneer ik wakker wordt neem ik een glaasje (shotje) tarwegras. Het grappige is, dat ik bijna gelijk wakker ben. Dit gevoel had ik ook toen ik nog elke morgen eerst een kop koffie moest nuttigen voordat ik pas wakker kon worden.

Ik voel me gelijk fit, en heb zin in de dag. En in combinatie met de vele vitamines, enzymen en mineralen weet ik dat ik gezond bezig ben.

Er zijn vele mensen die zeggen oké je kan dit toch ook bereiken met gezonde voeding? Ja dat klopt, maar wanneer jij elke dag zo’n 500 gram groenten en fruit moet eten ben je heel simpel….. langer bezig. En zeker met de voorbereidingen. En begrijp mij niet verkeerd ik eet ook nog gewoon elke dag mijn groenten en fruit. Dus zie ik tarwegras dan ook als een goede boost voor elke dag, en als extra aanvulling op mijn dagelijkse essentiële voedingsstoffen. Alleen het gebruik van tarwegras gaat vele malen sneller en je bent heel snel klaar. En zeker wanneer je een drukke dag hebt. Ik heb in een handomdraai s ’morgens mijn tarwegras shot al gehad. En hoef ik mij niet elke dag meer druk te maken of ik wel genoeg fruit en of groenten heb binnen gekregen. Nogmaals ik drink dus tarwegras als aanvulling om mijn dagelijkse portie vitaminen en mineralen snel aan te vullen.

Maar waarom is Tarwegras of Tarwegras poeder dan zo uniek?

Wat ik al eerder aangaf zit tarwegras vol vitaminen, enzymen en mineralen. Waardoor het voor mij elke dag een super boost geeft. Maar zoals u weet maakt het menselijk lichaam geen vitamines aan. Behalve vitamine D wanneer u buiten loopt. Doordat ons lichaam geen vitamines aanmaakt, moeten we deze dus verkrijgen uit onze voeding. Dit zelfde geld ook met de mineralen, die ons helpen in de groei, ontwikkeling en het vermeiden van ziektes.

Tarwegras bevat ongeveer 70%-75% chlorofyl. Dit stofje zit in bijna alle groene bladgroenten, maar meer in het tarwegras. Chlorofyl is belangrijk voor ons, en vergelijkbaar met hemoglobine. U weet wel het stofje dat zorgt voor het remmen van ontstekingen, en het zuiveren van het ons bloed. Men beweert dan ook dat wanneer je minimaal één maand tarwegras nuttigt je je lichaam dus eigenlijk reinigt.

In tarwegras zitten ook veel vitaminen zoals vitamine A, C en vitamine E. En niet te vergeten mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium.

Er zijn ook veel mensen die beweren dat er vreselijke ziektes mee bestreden kunnen worden. Maar laat je niet gek maken. Ikzelf weet dat een gezonde dagelijkse voeding en veel lichaamsbeweging de kern zijn van een gezond lichaam. En zelfs dan heb je nog geen uitsluitsel. En natuurlijk als het mijn bloed zuivert, en ik zelf voorzien wordt van vele vitaminen en mineralen. Dan ben ik al enorm blij... en weet ik dat ik elke morgen fris en fruitig aan mijn dag kan gaan beginnen.

100 gram tarwegras poeder staat ongeveer gelijk aan 20-23 kilo groenten. En dit is gelijk leuk om te zeggen, waardoor je gelijk de voordelen gaat inzien. Met ongeveer 100 gram consumeer je (bij een halve eetlepel per dag) ongeveer één hele maand. Dus een enorme aanvulling zou ik zeggen.

In de dieet branche is tarwegras ook erg populair. Bij het nuttigen van een tarwegras shot, zou je minder snel een hongergevoel creëren. Het geen we natuurlijk ook goed kennen in het eiwitdieet. Je laat de slechte koolhydraten grotendeels links liggen. Waardoor je langer geen honger gevoel meer hebt. Wij noemen tarwegras dan vaak ook het “groen bloed”.

Verder heeft tarwegras nog een hoop voedingsvezels, waarmee je je darmflora verbetert en schoner maakt. Dus je reinigt je lichaam op diverse manieren.

Het enige nadeel van tarwegras, vond ik dat het mij de eerste week zo'n super boost gaf. Waardoor het leek of ik 25 bakken koffie per dag op had.  Waardoor ik dus met deze boost, gemiddeld zo’n vijf uur per nacht sliep. En ik sport veel, dus mijn nacht rust is belangrijk. En ik moet er wel bij zeggen, dat ik super over gevoelig ben voor cafeïne. En drink ik dus al een paar jaar geen koffie meer met cafeïne. En nee er zit geen cafeïne in tarwegras, maar het geeft mij wel een enorme boost. Na ander halve week sliep ik weer mijn normale 7 a 8 uur per nacht. En gaf het nog steeds elke dag mij een super boost, maar wel met de normale uren slaap.

Nu moet ik wel zeggen dat ik niet zeker wist of dit aan de tarwegras lag, of dat ik met een theelepel per dag had moeten beginnen. Maar één op één is nog steeds twee zeggen we dan. Dus mijn advies start eerst twee weken met een theelepel per dag. En luister goed naar je lichaam.

Nu hedendaags en tijdens het schrijven van dit artikel, een uur of tien in de avond. Voel ik mij nog steeds fit. Ik heb net twee uur gesport, en hebt het gevoel van yesssss. Wanneer ik straks ga slapen heb ik geen moeite om in slaap te komen. En ik help mijn lichaam te voorzien van vitaminen, enzymen en mineralen. En ik start elke dag met een glimlach. Ik voel me in de ochtend energiek en heerlijk fit. Wauw ik ben blij dat ik tarwegras in mijn dagelijkse voeding heb toegevoegd.

Heb jij nu ook interesse in Tarwegras? Klik dan even op onderstaande banner. Bij dit bedrijf koop ik namelijk ook mijn tarwegras poeder. Ik weet dat dit bedrijf één van de goedkopere is in Nederland. En bij verzending boven de €20,- wordt alles gratis verzonden.

Wil jij meer nieuws omtrent superfood, of over het eiwitdieet. Schrijf je dan eens vrijblijvend in op onze nieuwsbrief, rechts van deze pagina. Zou houden wij jou op de hoogte van al het nieuws op deze website.

Laatst aangepast opvrijdag, 07 maart 2014 20:48
  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Superfood
  • Lees 8329 keer
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven