Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Wat is Superfood!

Wat is Superfood! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

In dit gedeelte van onze website gaan we diverse superfoods bespreken en onder de loop nemen. Superfoods zijn nu zo populair dat we er wel een speciaal hoofdstuk voor moesten aanmaken op deze website. Zelf gebruik ik dagelijks ook superfoods en de resultaten zijn verbluffend.

Maar wat zijn nu eigenlijk superfoods?

Superfood heb je in vele soorten en maten. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld Tarwegras, Goji Bessen, Chiazaad, Pure Cacao en nog vele andere producten. Maar veel mensen vergeten ook dat bijvoorbeeld een avocado, broccoli, spinazie, boerenkool en vele andere groenten en fruiten ook onder de superfoods vallen.

De term Superfood is in het leven geroepen om duidelijk te maken dat er vele alternatieven zijn om diverse reguliere superfoods, zoals bijvoorbeeld een avocado te kunnen vervangen. Ikzelf vindt een avocado echt niet te eten, maar dat terzijde. En is superfood dus voor mij een geweldige uitkomst. Kortom er zijn vele alternatieven waarmee je dus kan gaan varieren in je dagelijks voedingspatroon.

Commercieel is de term “Superfood” een hele goede benaming voor deze productgroep. En is het gewoon echt heel goed in de markt gezet. waardoor de producten in deze categorie zichzelf verkopen en de schappen uit vliegen.

Met name de beschrijving bij Chiazaad bijvoorbeeld. Chia betekent “Kracht” in de oude Maya taal, en werd in het verleden veel gegeten door de maya’s en inca’s om de boodschappers (loop jongens) snel en langer te kunnen laten rennen. De loopjongens moesten natuurlijk berichten doorgeven aan de anderen in het Maya dorp of zelfs verder.

Zoals je leest is dit natuurlijk een geweldig verhaal, waardoor je zoiets hebt “jeetje dat wil ook wel” en wil jij direct Chia zaden eten om ook sneller en langer te gaan rennen.

Ook zijn van vele superfoods wetenschappelijk inhoudelijk bekeken wat de voedingswaarden waren. En het bleek dat er inderdaad in veel superfoods die worden aangeboden, hoge concentraties bevatten van diverse belangrijke bouwstoffen zoals vitaminen, eiwitten en mineralen die wij dagelijks nodig hebben.

Verder zijn superfoods vaak biologisch gekweekt of gekweekt zonder alle giftige stoffen die tegenwoordig gebruikt worden om bijvoorbeeld alleen een tomaat mooi van kleur te laten zijn, achterwege gelaten. Waardoor dit aantrekkelijker wordt voor de consument.

En zeker in combinatie met het Biologisch tijdperk van dit moment, kon het niet beter zijn om nu dan ook de superfoods te introduceren.

Superfood wordt nu ook veel gebruikt in diverse diëten waaronder het eiwitdieet. De reden hiervoor is dat er in veel superfoods ook veel eiwitten zitten. En je sommige producten dus goed kunt combineren in het eiwitdieet.

Verder zullen wij in de toekomst zoveel mogelijk superfoods in dit onderdeel van de website aan u presenteren en onder de loop gaan nemen. Ik zal bij sommige superfoods ook mijn eigen ervaringen met u gaan delen, waardoor u een nog betere indruk zult krijgen of het gebruik van superfoods, ook wat voor u zal kunnen gaan betekenen.

Mocht je nu interesse hebben in meer informatie over Superfoods. Vergeet u dan niet om uzelf gratis aan te melden op onze nieuwsbrief rechts van deze pagina. Zou houden wij u niet alleen op de hoogte van al het nieuws over dit onderwerp, maar ook geven we u tips over afvallen en natuurlijk het eiwitdieet.

Laatst aangepast opvrijdag, 07 maart 2014 20:53
  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Superfood
  • Lees 3122 keer
Meer in deze categorie: Tarwegras nr. 1 Superfood! »
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven