Volg eiwitdieetwijzer.nl via Facebook, Twitter of Google+ en maak kans op een gratis dieet!

Proteine dieet informatie!

Proteine dieet informatie! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Het proteïne dieet is een afval methode op basis van eiwitten. Je kunt dan ook wel zeggen dat het proteïne dieet een eiwitdieet is. Proteïne diëten bestaan over het algemeen uit 3 fases. In het begin zal je de maaltijden deels gaan vervangen met proteïne shakes.

Hoe werkt het proteine dieet!

In ons lichaam is eiwit een belangrijk onderdeel. Eiwitten en ook koolhydraten zorgen ook voor de energie toevoer in ons lichaam. Eiwitten worden in de maag en darmen afgebroken tot aminozuren die weer nodig zijn voor spierherstel en spier opbouw in ons lichaam.

Lees meer...

Proteine dieet Nadelen!

Proteine dieet Nadelen! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

De nadelen van een proteine dieet vallen enorm mee. Wanneer jij aan een proteïne dieet gaat starten zal je in de eerste vijf dagen diverse veranderingen merken aan je lichaam. Je zult je wat slapper gaan voelen, lichte hoofdpijn, of een slechte adem krijgen.

In de eerste vijf dagen is je lichaam aan het omschakelen naar een andere vetverbranding omdat je je voedingspatroon aan het veranderen bent. Hierdoor zal je lichaam gaan protesteren, en aangeven dat je meer koolhydraten (suikers) moet gaan nuttigen. Dit is natuurlijk vrij logisch als je al jaren een zelfde voedingspatroon hebt.

Lees meer...

Je bent op gewicht en dan?

Je bent op gewicht en dan? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Allereerst van harte gefeliciteerd met je streef gewicht. Wauw je mag echt trots op jezelf zijn. Maar let wel op dat je niet weer in je oude patroon terug valt. Je bent nu namelijk op je streef gewicht en je voelt je goed en denkt waarschijnlijk “Yess ik mag weer”

Probeer net zoals in je dieet zoveel mogelijk slechte koolhydraten te vermijden. Ook al ben je op je streef gewicht. De fout die mensen vaak maken is toch echt dat ze weer in hun oude patroon vallen omdat ze denken “Ja ik mag weer snoepen en lekkere dingen”.

Lees meer...